Bylinné masti


Nechtík, kostihoj, rumanček, arnika, skorocel a rakytník sú významné liečivé byliny používané v tradičnej ľudovej medicíne počas celých stáročí. Z nechtíka lekárskeho (Calendula offi cinalis) sa zbiera kvet, z ktorého sa pripravujú odvary, nálevy a extrakty. Z kostihoja lekárskeho (Symphytum officinale) sa zbierajú listy, ale častejšie koreň rastliny. Jednou z účinných zložiek byliny je alantoín, ktorý sa používa v liečivých i kozmetických prípravkoch. Z rumančeka kamilkového (Matricaria recutita) sa používa usušený kvetný úbor bez prímesí stoniek a listov. Z arniky horskej (Arnica montana) sa používajú hlavne olejové silice z kvetov. Z rakytníka rešetliakového (Hippophea rhamnoides) sa používa olej z plodov lisovaný za studena. Zo skorocelu kopijovitého (Plantago lanceolata) sa využívajú hlavne listy pre svoje blahodarné účinky.


Zobraziť aj ostatné produkty tohto radu

Gél dubová kôra

Tradičný prípravok s obsahom štandardného liehového extraktu kôry duba (Quercus robur), získaného šetrným postupom zaručujúcim vysoký obsah účinných látok. Vďaka tomu gél obsahuje široké spektrum obsahových látok dubovej kôry, čím je zaručená jeho vysoká a komplexná účinnosť.



Ingredients: Aqua, Alcohol denat., Quercus Robur Bark Extract, Eugenia Caryophyllus Flower Oil, Allantoin, Panthenol, Carbomer, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Triethanolamine, Eugenol.


E-shop
75 ml